Algemene voorwaarden

V1.0 Algemene voorwaarden

Deze algemene voorwaarden beschrijven de regels en voorschriften voor het gebruik van de website van 3dprint-schiedam, te vinden op www.3dprint-schiedam.nl. De algemene voorwaarden zijn van toepassing op uw gebruik van de inhoud en diensten die worden aangeboden door 3dprint-schiedam of opencnc.nl via de Online Shop, Diensten of Projecten.

V2.0 Bestellen

Klanten kunnen artikelen rechtstreeks in onze online winkel bestellen die beschikbaar is op https://opencnc.nl of door een schriftelijke offerte of e-mail aan te vragen (zie onderstaande contactgegevens). U kunt tevens ook gebruik maken van het contact formulier. Bij het bestellen moet de klant ervoor zorgen dat alle verstrekte gegevens correct zijn: verzendadres, factuuradres, contactgegevens en lijst met bestelde artikelen.

Zodra een bestelling is geplaatst bij 3dprint-schiedam, ontvangt de klant een e-mail met de bestelgegevens en moet hij een gemakkelijk toegankelijke kopie van de bestelbevestiging bewaren. Deze e-mail moet worden gebruikt voor alle correspondentie met betrekking tot de bestelstatus en eventuele ondersteuningsverzoeken. 

V3.0 Gerantie

Gerantie termijn voor de CNC-machines is zes maanden. Als de machine binnen dezae tijd kapot gaat door technische redenen, krijg u gratis vervangende onderdelen en service. Dit geldt alleen voor machine die nog in hun orginele staat zijn. Voor machines die aangepast zijn, geldt deze gerantie regeling niet. 

V4.0 Betalingen

Alle producten en services die bij 3dprint-schiedam zijn gekocht, kunnen worden betaald met ideal of een bankoverschrijving. Klanten kunnen de betalingsmethode selecteren tijdens het online afrekenproces of door contact op te nemen met ons kantoor voor betalingen. We zijn ook beschikbaar om eventuele vragen van klanten te beantwoorden tijdens het bestelproces en de betalingsprocedures.

V5.0 Levertijd & Verzendingen

Artikelen worden vanuit ons magazijn rechtstreeks naar klanten verzonden. Aangezien producten geproduceerd moeten worden zal het pakket binnen twee weken geleverd worden op het opgegeven adres. Dit kan verschillen met de eisen die de klant stelt. Kleine producten die vóór 12.00 uur worden ontvangen, worden meestal de volgende dag verzonden. Levertijden zijn afhankelijk van de gekozen verzendmethode en de bestemming van het pakket. Deze verzendtijden gelden alleen op 3D-geprinte onderdelen. Levertijd van CNC-machines is tussen de twee tot vier weken, afhankelijk van de specifieke eisen van de klant.

In het geval dat een artikel niet op voorraad is, zal 3dprint-schiedam de klant informeren over de verwachte doorlooptijd.
Onder speciale omstandigheden (zoals artikelen die alleen beschikbaar zijn op speciale bestellingen of artikelen met een langere doorlooptijd), kan het mogelijk zijn om de artikelen rechtstreeks van de fabrikant naar de klant te verzenden. In dit geval wordt de klant de keuze geboden om de artikelen rechtstreeks van de fabrikant te ontvangen.

V6.0 Annuleringsvoorwaarden

Volgens de nederlandse voorschriften voor verkoop op afstand hebben klanten het recht om hun bestelling binnen 14 dagen na ontvangst van de goederen te annuleren. De klant heeft recht op een volledige terugbetaling na het retourneren van de artikelen in hun originele staat. Alle retourkosten zijn de verantwoordelijkheid van de klant (koper). Klanten moeten hun annuleringsverzoeken in een e-mail sturen. Neem contact met ons op om eventuele vragen te beantwoorden voordat u een annulering aanvraagt. Als aan de onderstaande voorwaarden is voldaan. Het annuleren geldt alleen voor de standaard CNC-machines(C-Beam 500×500, C-beam 1000×1000, Lead CNC-machine 1000×1000 en de Lead CNC-machine 1500×1500). Voor machines die opmaat gemaakt zijn voor de klant, is het retourneren niet mogelijk.

V6.1 Terug sturen van producten
V6.1.1

Alle geretourneerde goederen moeten in de originele nieuwstaat en schoon zijn. Retourzendingen van beschadigde, bekraste, geprogrammeerde, verbrande of anderszins ‘bespeelde’ goederen worden niet geaccepteerd. Voeg bij uw retourzending deze originele bon of een kopie ervan toe. Voeg ook een korte brief toe waarin u aangeeft waarom de goederen worden geretourneerd en vermeld uw verzoek om terugbetaling of omruiling.

Als de geretourneerde artikelen ontbrekende onderdelen of beschadigde onderdelen hebben of anderszins niet in de originele staat verkeren, zal 3dprint-schiedam de kosten van reparatie of renovatie aftrekken van het terugbetaalde bedrag. Een volledige restitutie zal worden verleend binnen 30 dagen nadat de artikelen zijn ontvangen bij 3dprint-schiedam, zodra de staat van het artikel is bevestigd door onze services. De klant is verantwoordelijk voor eventuele retourkosten en voor het treffen van alle regelingen voor het veilig retourneren van de goederen aan 3dprint-schiedam. 

V6.1.2

Na de eerste retourperiode van 14 dagen zullen eventuele fabricagefouten worden verholpen onder de garantievoorwaarden van het product. 3dprint-schiedam accepteert geen annulering van bestellingen na de retourperiode van 14 dagen.

Let op! Alle bovenstaande voorwaarden gelden niet voor 3D geprinte onderdelen